2012. február 21., kedd

Kedves Látogató!

   Szeretettel köszöntjük Alsósófalva blogjában. Örülünk, hogy az ön anyanyelvén szólhatunk most önhöz. Az alábbi kis összefoglalóval szeretnénk segíteni önt, hogy minél élvezhetőbb legyen a böngészés.

  Alsósófalva egy kis falu a Sóvidék szívében, amely 1803 óta önálló faluközösséget alkot. Azelőtt Alsósófalva és Felsősófalva egy falu volt Sófalva néven. A falut nemcsak az Európa szinten egyedi sósziklák teszik különlegessé, hanem az itt élő közösség hagyományai, népszokásai, népi életének mozzanatai.  A blog céljai közt van ezek ápolása és bemutatása. A tartalom folyamatosan bővül. 

  Elsőként kiemelném a sóvidéket egyedivé tevő nyelvjárást. Igyekeztünk minél több regionális szavat összegyűjteni. Ezt a Tájszavak menüpont alatt tekinthetik meg.

  A faluról és közösségi életéről próbálunk minél több vizuális adatot is rögzíteni. Ezeket a Fotók , Falurészletek fotókban és Videók menüpontokban tekinthetik meg.

    Kulturális események meghívóit a Rendezvények közé tesszük ki. Az ilyen események beszámolói pedig Beszámolók közé kerülnek.

   Minden tartalom a baloldali Olvasnivalók közé kerül, majd ezalatt láthatóak a heti legolvasottabb és minden idők legolvasottabb cikkei. 

Kellemes időtöltést mindenkinek!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése